POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO – DALMATINSKA
Trg Hrvatske bratske zajednice 9, 21 000 Split, tel.: +385 21 307 111
splitsko-dalmatinska uprava > Vijesti > Svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split ...

Svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split u operaciju TRITON

Svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split u operaciju TRITON
30. srpanj 2015. -

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U ratnoj ruci „Lora“ dana je upriličen svečani ispraćaj pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Split, koji su uz pripadnike Obalne straže Republike Hrvatske, plovilom „Andrija Mohorovičić“ otplovili za Lampeduse kako bi, u sklopu FRONTEX-a,  sudjelovali u zajedničkoj operaciji TRITON koja se provodi u vodama između Sicilije i libijske obale. Zajedno s posadom broda, koju sačinjavaju pripadnici Obalne straže Republike Hrvatske, zadaća im je pomagati u sprječavanju nezakonitih ulazaka migranata iz sjeverne Afrike na područje Europske unije, te pomagati u spašavanju velikog broja migranata koji u pokušaju nezakonitog ulazaka dožive havariju. Policijska službenica i službenici Postaje pomorske policije Split Ana Kapetanović, Davor Elač, Petar Višić, Marin Nuić i Dino Grizelj, sačinjavati će jednu od ekipa za prekrcaj (boarding team) i tijekom kolovoza službu će obavljati u vodama južno od Sicilije, dok će načelnik Postaje pomorske policije Split Žarko Smajić raditi kao časnik za vezu u Međunarodnom koordinacijskom centru (International Coordination Centra, ICC) u Rimu. Svečanom ispraćaju nazočio je ministar Ante Kotromanović, uz načelnika GS OSRH Dragu Lović,  komodora Predraga Stipanović, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice i zapovjednika kontigenta Vlade Zovko.  Svečanom ispraćaju nazočili su pomoćnik ministra unutarnjih poslova Nebojša Kirigin, kao izaslanik podpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i  ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, Zlatko Sokolar, načelnik Uprave za granicu, Zlatko Koštić, načelnik Ureda načelnika glavnog ravnatelja policije, Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave i Ivo Babić, načelnik Sektora za granicu.

Pomoćnik ministra Nebojša Kirigin u svom obraćanju istaknuo je značaj zajedničke akcije TRITON, te kako je Republika Hrvatska unatoč svojim mnogobrojnim aktivnostima i zadaćama iz nadzora državne granice na dijelu vanjske granice Europske unije za koji je odgovorna, odlučila dati svoj aktivni doprinos i u ovoj operaciji. Na kraju svog obraćanja policijskim službenicima i pripadnicima Obalne straže, zaželio je uspjeh u radu i mirno more.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split odlaze prvi u jednu ovakvu akciju, a njihovo postupanje imati će veliki značaj za rad granične policije. U rujnu će policijske službenike Postaje pomorske policije u operaciji zamijeniti pet policijskih službenika Postaje pomorske policije Rijeka.

Nekoliko dana prije odlaska, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj načelnika Postaje pomorske policije Split i pet policijskih službenika koji sudjeluju u akciji primio je Marko Srdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave, Ivo Babić, načelnik Sektora za granicu i fra Žarko Relota, policijski kapelan Policijske kapelanije PU splitsko-dalmatinske „Sveti Mihovil“. U razgovoru sa službenicima  istakao je kako je sudjelovanje pripadnika policije Republike Hrvatske u ovoj akciji izuzetno značajno, te im je zaželio uspješan rad i na kraju obavljene zadaće, siguran povratak kući. Fra Žarko Relota tom je prilikom uputio riječi ohrabrenja i vjere znajući kako će se naći u izuzetno teškim i stresnim situacijama u kojima će morati iskazati profesionalnost, ali prvenstveno humanost policije.    


svečani ispraćaj
svečani ispraćaj
svečani ipraćaj

svečani ispraćaj
svečani ispraćaj

Vijesti za aktualni mjesec:


24.4.2018.Sažetak u protekla 24 sata
24.4.2018.Dovršeno kriminalističko istraživanje
24.4.2018.Neovlaštena proizvodnja i promet drogama
23.4.2018.Sažetak u protekla 24 sata
23.4.2018.Uz prijetnju nožem otuđio novac
23.4.2018.Osumnjičen za razbojništvo
23.4.2018.Dovršeno kriminalističko istraživanje
23.4.2018.Zatečen s amfetaminom, marihuanom i ecstasyjem
23.4.2018.Ozlijeđen 68-godišnjak: za napad osumnjičene dvije osobe
23.4.2018.Osumnjičen za više kaznenih djela
23.4.2018.Informacija
23.4.2018.Promet tijekom vikenda
20.4.2018.Priopćenje za javnost-nogometna utakmica između HNK Hajduk i GNK Dinamo
20.4.2018.Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018
20.4.2018.Oglas za prijam u Prometnu jedinicu mladeži
20.4.2018.Sažetak u protekla 24 sata
20.4.2018.Neovlaštena proizvodnja i promet drogama
20.4.2018.Ljetovanje djece policijskih službenika u Valbandonu
20.4.2018.Rezultati 24-satnog nadzora brzine
19.4.2018.Uspješno završena treća etapa biciklističke utrke “Tour of Croatia”


str.: 1 od 5. Ukupno: 91 zapisa.