POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO – DALMATINSKA
Trg Hrvatske bratske zajednice 9, 21 000 Split, tel.: +385 21 307 111
splitsko-dalmatinska uprava > Policijske postaje > Postaja pomorske policije Split

Postaja pomorske policije Split

Postaja pomorske policije Split
POSTAJA POMORSKE POLICIJE SPLIT
Vojarna Sv. Nikole, Zrinsko-Frankopanska bb, Split

 
 
TELEFON ZA HITNE INTERVENCIJE: 192
telefon:  021/354 689
 
 
Postaja pomorske policije Split specijalizirana je policijska postaja. Osnovana djelatnost je nadzor državne granice na moru i nadzor pomorskog prometa u akvatoriju splitsko-dalmatinske županije.
Na postajnom području nalazi se stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u pomorskom prometu "Split".

Poslove granične kontrole u lukama na moru ova PP obavlja i izvan područja MPGP-a " Luka Split" na sedam mjesta van graničnog prijelaza i to u Sjevernoj luci, Brodosplit, Silos Vranjic, Sveti Juraj, Sveti Kajo, INA Solin i Brodotrogir.
PPP Split je nadležna za područje državne granice na moru u dužini od 196 n/m što je 38 posto od ukupne morske državne granice na moru od 507 n/m, ali i za područje unutarnjih morskih voda Županije S-D,čija je ukupna površina mora od 6 500 km kvadratnih, čija je širina 65 n/m( istok-zapad ), a dužina 80 n/m ( sjever -istok). Područje akvatorija je sjecište pomorskih putova Jadrana, a ujedno je i vanjska granica jedne od zemalja Schengena ( R. Italija ).

Područje Pomorskog sektora je se proteže na zapadu od uvale Sičenica na kopnu, crtom razgraničenja na moru sa PU Šibensko-kninskom do točke l.( 15 50 N i 43 19 E ), potom granicom teritorijalnog mora akvatorija Malog Drvenika, Visa ( do crte razgraničenja sa Pomorskim sektorom PP Visa ), Sv.Andrije, Jabuke, na južnom dijelu proteže se granicom teritorijalnog mora otoka Biševa, Visa( do razgraničenja sa Pomorskim sektorom PP Visa ),Sušca, Palagruže i Galijule, na istočnom dijelu prati liniju razgraničenja na moru sa PU Dubrovačko-neretvanske i crtom razgraničenja sa Pomorskim sektorom PP Hvar između točaka ll ( 16 27 N i 43 00 E ), točke lll ( 16 08 N i 43 14,5 E ) i točke lV ( 16 24,5 N i 43 14,5 E ), zatim sredinom Hvarskog kanala do točke V ( 17 01 N i 43 12,8 E ), te nadalje granicom razgraničenja sa Pomorskim sektorom PP Hvar do točke Vl ( 17 16 N i 43 04,5 E ) koja se nalazi na crti razgraničenja sa Pu Dubrovačko-neretvanskom do pozicije na kopnu koja predstavlja područno razgraničenje općine Ploče i Gradac ( Mandina mlinica).
Sjeverna granica sektora je priobalje između uvale Sičenica na zapadu i Mandina mlinica na istoku.
 
Postajom rukovodi načelnik Joso Vujić.